Μούστος - Κρασί

Αναλαμβάνουμε αναλύσεις και δοκιμές σε σταφύλια, μούστους και οίνους με στόχο τον έλεγχο, τη βελτιστοποίηση και τη πιστοποίηση προϊόντων από το αμπέλι μέχρι την εμφιάλωση.

Οι συνήθεις αναλύσεις περιλαμβάνουν:

  • Ειδικό βάρος – πυκνότητα, σάκχαρα σε βαθμούς οBe
  • Αλκοολικός βαθμός (αλκοόλη κατ’όγκο)
  • Ολική και πτητική οξύτητα
  • Ελεύθερο και ολικό θειώδες
  • Αφομοιώσιμο άζωτο
  • pH
  • Ολικά και ανάγοντα σάκχαρα
  • Μηλικό και γαλακτικό οξύ
  • Δείκτες γεύσης, χρώματος και παλαίωσης
  • Εκτίμηση φαινολικού προφίλ (ταννίνες, ανθοκυάνες, κ.ά.) και αντιοξειδωτική ικανότητα οίνων
  • Ωρίμανση σταφυλιών σε σχέση με το χυμό αυτών και το δυναμικό σε ανθοκυάνες, ταννίνες και φαινολικά συστατικά
  • Βαρέα μέταλλα (π.χ. Cu, Fe, Pb, Cd, As κ.ά.)
  • Μικροβιακός έλεγχος
  • Τοξίνες (αφλατοξίνες Β1, Β2, G1, G2 και ωχρατοξίνη Α)
  • Υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Οι συνήθεις δοκιμές περιλαμβάνουν:

  • Διαύγαση – Κολλάρισμα (απομάκρυνσης θολωμάτων)
  • Πρόβλεψη θολωμάτων (χαλκού, πρωτεϊνικής φύσεως, καστανό, κυανό ή λευκό θόλωμα, κρυσταλλικά συσσωματώματα)
  • Ανίχνευση μικροβιακών ασθενειών οίνων: αερόβιων (π.χ. άνθηση, οξίνιση) και αναερόβιων (π.χ. εκτροπίαση, πίκρανση, πάχυνση, μαννητική ζύμωση)
  • Ανίχνευση ενζυμικών αλλοιώσεων
  • Οργανοληπτική αξιολόγηση
  • Ωρίμανση σταφυλιού, μηλογαλακτική ζύμωση, μεταγγίσεις, θείωση
  • Πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση
  • Απομάκρυνση μετάλλων (π.χ. σιδήρου, χαλκού)
  • Προσδιορισμός σταθερότητας ασβεστίου
  • Μικροβιακή παρακολούθηση ζύμωσης
  • Μοριακή ανίχνευση στελεχών άγριων ζυμομυκήτων (Candidaglabrata, Candidaalbicans, Candidakefyr, Candidaintermedia, Candidaparapsilosis, Candidasake, Candidatropicalis, Naumovozymadairenensis, Pichiaguilliermondii, Zygosaccharomycesbailii, Zygosaccharomycesrouxii) σε σταφύλια και οίνους

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart