Σχετικά με εμάς

Τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Νομό Χανίων. Τα Εργαστήρια ιδρύθηκαν το 1925 από τον Ιωάννη Μ. Γαλανάκη (Χημικό-Οινολόγο-απόφοιτο ΕΚΠΑ) και σήμερα διευθύνονται από χημικούς 3ης γενιάς.

Το επιστημονικό μας δυναμικό αποτελείται από Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Παράλληλα, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των δοκιμών, των μεθόδων ανάλυσης και του ελέγχου ποιότητας. Η διαρκής επιμόρφωση είναι μέριμνα όλων μας, ώστε οι μέθοδοι εργασίας μας να είναι πάντοτε επίκαιρες και σε συμφωνία με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το κύριο αντικείμενο των εργαστηρίων είναι η παροχή υπηρεσιών σε τρίτους στους τομείς τροφίμων και περιβάλλοντος, οι οποίες περιλαμβάνουν: (i) ανάλυση οίνου, τροφίμων, νερού, περιβαλλοντικών και γεωργικών δειγμάτων, (ii) εφαρμοσμένη έρευνα, όπως η ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων, η αξιοποίηση αποβλήτων και η αλκοολική ζύμωση χρησιμοποιώντας σύγχρονες βιοτεχνολογικές μεθόδους, (iii) συμβουλευτική και προετοιμασία περιβαλλοντικών, χημικών, βιομηχανικών και τεχνοοικονομικών μελετών.

Η ομάδα μας

Συμπληρώνεται από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες κατά περίπτωση

IMG_2577(3)

Χάρης Μ. Γαλανάκης

Αποφοίτησε το 2002 από το Τμ. Χημείας του Παν. Πατρών, όπου στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Οινολογία (2004) και στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (MSc, Παν. Πατρών, Παν. Ιωαννίνων, Παν. Άλστερ, 2004). Το 2010 απέκτησε Ph.D. στον Έλεγχο Ποιότητας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης.  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε εργαστηριακές αναλύσεις, και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο στα πεδία των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Είναι Διακεκριμένος  Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ταίφ (Σαουδική Αραβία) και στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), ενώ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ερευνητών με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (Highly Cited Researchers 2019, 2021, 2022, 2023 Clarivate Web of Science) στον τομέα των Γεωργικών Επιστημών.

62078117_368584730432455_5962980401600266240_n

Ιωάννης Μ. Γαλανάκης

Αποφοίτησε το 2002 από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου ειδικεύτηκε στη βιομηχανία τροφίμων και βιοτεχνολογικές εφαρμογές, καθώς και μη καταστρεπτικές τεχνικές ανάλυσης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα που άπτονται του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τοπικών βιομηχανιών τροφίμων και οινοποιείων, τις μεθόδους παραγωγής, τη διασφάλιση ποιότητας, τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση αυτών. Παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με το σχεδιασμό, τη παρακολούθηση έργων και την ασφάλεια εργασίας σε πληθώρα κατασκευαστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος.

61953424_1633522820115242_4405545605607194624_n

Μιχαήλ Ι. Γαλανάκης

Έλαβε το πτυχίο του Χημικού από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972. Από το 1972 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής των Εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του δραστηριοποιήθηκε με αναλύσεις και τεχνολογία οίνων, ελαιόλαδων, νερών, γάλακτος, μέλιτος, εδαφών, τροφίμων, αποβλήτων, ουρόλιθων, κλπ., αλλά  και την πραγματοποίηση χημικών, χημικοτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών. Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους οινολόγους της χώρας με περισσότερα από 40 χρόνια προϋπηρεσίας. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011 και σήμερα συμβουλεύει τη νεότερη γενιά Χημικών των Εργαστηρίων για όλα τα θέματα που άπτονται αυτών.

IMG_5363__

Μελάνθα Καφαντάρη

Αποφοίτησε το 2015 από τη Τμ. Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης και απέκτησε MSc  από το ίδιο Ίδρυμα στη Βιοχημική Μηχανική και τη Βιοτεχνολογία (2017) και στη Βιοϊατρική Μηχανική από τα Παν. Κρήτης, Πολ. Κρήτης και ΙΤΕ (2022). Εργάστηκε ως Υπεύθυνη Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου στην ProGnosis Biotech S.A. για το Τμήμα Lateral Flow με αρμοδιότητες την παραγωγή διαγνωστικών stick και την ανάπτυξη και δοκιμή νέων προϊόντων. Διαθέτει εμπειρία στην διασφάλιση ποιότητας, καθώς και στις χημικές, μικροβιολογικές και μοριακές αναλύσεις. Απασχολείται στα Εργαστήρια ως Χημικός-Αναλυτής και Ερευνήτρια, με κύριες αρμοδιότητες την ανάλυση των δειγμάτων τροφίμων και περιβαλλοντικών δειγμάτων, καθώς και τη διεκπεραίωση Ερευνητικών Προγραμμάτων.

IMG_7307_

Ειρήνη Ξαγοραράκη

Αποφοίτησε το 2022 από το Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Π.Μ.Σ. στην Παγκόσμια Καινοτομία και Αειφορία στη Βιομηχανία Τροφίμων και Διατροφή) όπου ειδικεύεται στην αξιοποίηση υποπροϊόντων καθώς και  στη μελέτη των καταναλωτών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έχει εξελίξει τις γνώσεις της στον έλεγχο ποιότητας, τις μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις. Έχει εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών και καθοδήγηση αυτών, καθώς και στη διαχείριση εγγράφων.

markos_01_f__

Μάρκος Δασκαλάκης

Αποφοίτησε το 2001 από το Τμ. Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και απέκτησε MSc στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Πανεπιστήμιο του Ulster, 2002). Ολοκλήρωσε το Ph.D. στον Τομέα Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών  στη Σχολή των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε στις ΗΠΑ ως Ανώτερος Ερευνητής για πολυμερή υλικά εξυγίανσης μολυσμένων επιφανειών, ενώ στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας σε εταιρείες τροφίμων και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πολυτεχνείο Κρήτης για έργα διαχείρισης χημικών και Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην περιβαλλοντική μικροβιολογία, στη ανάπτυξη – βελτιστοποίηση βιομηχανικών και εργαστηριακών πρακτικών στον τομέα τροφίμων και στην ολοκλήρωση καινοτόμων Ερευνητικών Προγραμμάτων.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart