Σχετικά με εμάς

Τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Νομό Χανίων. Τα Εργαστήρια ιδρύθηκαν το 1925 από τον Ιωάννη Μ. Γαλανάκη (Χημικό-Οινολόγο-απόφοιτο ΕΚΠΑ) και σήμερα διευθύνονται από δύο αυτοαπασχολούμενους χημικούς 3ης γενιάς.

Το επιστημονικό μας δυναμικό αποτελείται από Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Παράλληλα, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των δοκιμών, των μεθόδων ανάλυσης και του ελέγχου ποιότητας. Η διαρκής επιμόρφωση είναι μέριμνα όλων μας, ώστε οι μέθοδοι εργασίας μας να είναι πάντοτε επίκαιρες και σε συμφωνία με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κύριο αντικείμενο των Εργαστηρίων αποτελεί η παροχή υπηρεσιών προς τρίτους στον τομέα της εκτέλεσης χημικών, φυσικοχημικών και μικροβιολογικών δοκιμών σε οίνους, γλεύκη, ποτά, ελαιόλαδα, ελαιοπυρήνες, τρόφιμα, μέλι, νερά, απόβλητα, εδάφη και άλλα. Επίσης παρέχονται χημικοτεχνικές συμβουλές στα εν λόγω προϊόντα και εκπονούνται περιβαλλοντικές, χημικές, βιομηχανικές και τεχνοοικονομικές μελέτες.

Η ομάδα μας

Συμπληρώνεται από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες κατά περίπτωση

62078117_368584730432455_5962980401600266240_n

Ιωάννης Μ. Γαλανάκης

Αποφοίτησε το 2002 από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου ειδικεύτηκε στη βιομηχανία τροφίμων και βιοτεχνολογικές εφαρμογές, καθώς και μη καταστρεπτικές τεχνικές ανάλυσης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα που άπτονται του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τοπικών βιομηχανιών τροφίμων και οινοποιείων, τις μεθόδους παραγωγής, τη διασφάλιση ποιότητας, τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση αυτών. Παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με το σχεδιασμό, τη παρακολούθηση έργων και την ασφάλεια εργασίας σε πληθώρα κατασκευαστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος.

IMG_2577(3)

Χάρης Μ. Γαλανάκης

Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Οινολογία (2004) και στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Άλστερ, Ην. Βασίλειο, 2004). Το 2010 απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Έλεγχο Ποιότητας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείο Κρήτης.  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε παντός τύπου εργαστηριακές αναλύσεις, και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο στα πεδία των τροφίμων και του περιβάλλοντος.

61953424_1633522820115242_4405545605607194624_n

Μιχαήλ Ι. Γαλανάκης

Έλαβε το πτυχίο του Χημικού από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972. Από το 1972 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής των Εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του δραστηριοποιήθηκε με αναλύσεις και τεχνολογία οίνων, ελαιολάδων, νερών, τροφίμων κλπ, αλλά  και την πραγματοποίηση χημικών, χημικοτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών. Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους οινολόγους της χώρας με περισσότερα από 40 χρόνια προϋπηρεσίας. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011 και σήμερα συμβουλεύει τη νεότερη γενιά Χημικών των Εργαστηρίων για όλα τα θέματα που άπτονται αυτών.

myrto 2

Μυρτώ Ρίζου

Αποφοίτησε το 2009 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Κλινική Χημεία (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ). Το 2018 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη Μοριακή Βιολογία (Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ) και στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε εργαστηριακές τεχνικές μοριακής βιολογίας και βιοτεχνολογίας.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart