Γαλακτοκομικά προϊόντα

Aναλαμβάνουμε αναλύσεις και δοκιμές στο γάλα και σε γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. τυριά, γιαούρτι, τυρόγαλο) με στόχο το μικροβιολογικό και χημικό τους έλεγχο, τη διατροφική επισήμανση, τη βελτιστοποίηση και τη πιστοποίηση προϊόντων.

Οι συνήθεις αναλύσεις περιλαμβάνουν:

  • Μικροβιολογικές παραμέτρους κατά περίπτωση (Oλική Mεσόφιλη Xλωρίδα στους 22 και 37οC, E.coli, Total Coliforms, Lactobacillus spp., Clostridium perfrigens, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacteriaceae, Staphylococcus aureus, Salmonella, Listeria monocytogenes, Ζύμες-μύκητες, Bacillus cereus κ.ά.)
  • Πρωτεΐνες, λακτόζη, λίπος κατά Gerber
  • Στερεό υπόλειμμα άνευ λιπαρών
  • Υγρασία
  • Υδατάνθρακες
  • Τέφρα
  • Ειδικό βάρος, pH
  • Βιταμίνες (π.χ. Α, D1, D2, D3, E, Β1, Β2,B3, B5, Β6, B7, B9, B12)
  • Βαρέα μέταλλα (π.χ. Cu, Fe, Pb, Cd, As κ.ά.)
  • Τοξίνες (αφλατοξίνες Β1, Β2, G1, G2 και οχρατοξίνη Α)
  • Αντιβιοτικά
  • Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
  • Επιπλέον προσδιορισμούς κατόπιν παραγγελίας

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart