Μέλι
Αναλαμβάνουμε την ανάλυση μέλιτος με στόχο την πιστοποίηση του τελικού προϊόντος.
Οι τυπικοί προσδιορισμοί καλύπτουν τις παραμέτρους που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για το μέλι κι άλλους όπως:
- Γυρεοσκοπική ανάλυση (π.χ. γυρεόκοκκοι θυμαριού, έρεικας, καστανιάς, κουνούκλας, συνθέτων, μυρτωδών κλπ.)
- Υγρασία
- Ηλεκτρική αγωγιμότητα διαλύματος 20% w/v επί ξηρού
- Περιεκτικότητα σε ανάγοντα σάκχαρα
- Περιεκτικότητα σε σακχαρόζη
- Υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (HMF)
- Ελεύθερα οξέα
- Ανίχνευση αμυλοσιροπίου
- Δείκτης διάθλασης
- Ενεργός διαστάση (κλίμακα Schade)
- pH και οξύτητα
- Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
- Υπολείμματα αντιβιοτικών