Τρόφιμα
Αναλαμβάνουμε αναλύσεις σε τρόφιμα και ζωοτροφές με στόχο τον πιστοποίηση της ποιότητάς τους, τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης τυχόν ρυπαντών και την αποφυγή μικροβιακών επιμολύνσεων.
Οι συνήθεις προσδιορισμοί σε τρόφιμα περιλαμβάνουν:
- Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, νερό, τέφρα, σάκχαρα, ενεργειακή αξία
- Πηκτίνη, λιγνίνη, κυτταρίνη, άμυλο, εδώδιμες ίνες
- pH, αγωγιμότητα, οξύτητα, θολερότητα, αλκαλικότητα, αλατότητα
- Φαινόλες, αντιοξειδωτικά, αντιοξειδωτική ικανότητα
- Λίπη και έλαια
- Προφίλ λιπαρών οξέων
- Κάλιο, νάτριο
- Βιταμίνες
- Αμινοξέα
- Ολικό θειώδες, σορβικό οξύ, βενζοϊκό οξύ, νιτρικά – νιτρώδη ιόντα
- Μικροβιολογικούς παραμέτρους κατά περίπτωση
- Βαρέα μέταλλα (Cr3+, Cr6+, Hg, Cd, Αs, Cu κ.ά.)
- Μυκοτοξίνες, αφλατοξίνες, ωχρατοξίνη Α
- Αλλεργιογόνα
- Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
- Φθαλικοί εστέρες
- Πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs)